11a Trobada Músics per la Llengua 2010

La directora insular de Política Lingüística, Rosa Barceló, la directora general de Política Lingüística, Margalida Tous; el director general de Cultura, Pere Joan Martorell; el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Son Servera, Pep Àlvarez, i el president de Músics per la Llengua, Antoni Nicolau, han presentat avui l’onzena edició de la Trobada de Músics per la Llengua, que tindrà lloc a Son Servera.

Tal com ha explicat Nicolau, la Trobada de Músics per la Llengua és un gran encontre anual que fan els músics de Mallorca a la qual s’hi van afegint els músics de les altres illes i també dels altres territoris de parla catalana. És un gran dia de festa musical i tothom que canti en català està convidat a participar-hi, siguin d’on siguin. Els grups o artistes, ofereixen al públic concerts d’entre 20 i 30 minuts del seu treball creatiu actual, de manera que, per una part, es donen a conèixer entre el públic i, per l’altra, s’estableix un marc adequat per fomentar les relacions entre els propis músics.

La Trobada és un macro-concert reivindicatiu, obert al públic, que vol ajudar en la normalització lingüística del català en l’àmbit musical.Segons Toni Nicolau, enguany es muntaran tres escenaris per on passaran músics de tot tipus, «des de grups de rock dur fins a grups acústics, passant per grups de música infantil». Nicolau ha destacat també “l’augment important de grups participants” ja que de 27 grups que actuaren la passada edició, s’ha arribat enguany als 39. Així mateix, Nicolau ha senyalat com a novetat que han sol·licitat participar en la trobada fins a 12 grups del País Valencià.

Músics per la llengua és una associació que neix l’any 2000 a Mallorca amb l’objectiu de propiciar el coneixement, la comunicació i el diàleg entre tots els músics que tenen un projecte creatiu en català. Els músics de les Illes Balears, dins un panorama globalitzador, tenen per objecte defensar la música en català, que la seva veu se senti per tot arreu i gaudeixi dels mateixos drets i oportunitats que les altres.

Deixa un comentari